
بررسی ماژول SFP
SFP مخفف Small Form-factor Pluggable است که به آن Transceiver نیز گفته میشود و همانطور که از نامش پیداست، برای انتقال سیگنال استفاده میگردد که اتصالاتی همچون فایبر چنل(FC) یا گیگابیت اترنت(GBe) دارد.
SFP اطلاعات سریال الکتریکی را به اطلاعات سریال نوری تبدیل میکند و برعکس.
SFP مخفف Small Form-factor Pluggable است که به آن Transceiver نیز گفته میشود و همانطور که از نامش پیداست، برای انتقال سیگنال استفاده میگردد که اتصالاتی همچون فایبر چنل (FC) یا گیگابیت اترنت (GBe) دارد. SFP اطلاعات سریال الکتریکی را به اطلاعات سریال نوری تبدیل میکند و برعکس.
امروزه اگر قصد ارسال اطلاعات برای مسافتهای طولانی با سرعت بالا را داریم از فیبرنوری استفاده میکنیم. برای این منظور معروفترین ماژولهایی که استفاده میشود پورت xfp، sfp، sfp+ است که بر روی روتر و سوییچتان این قابلیت تعبیه شده است. از این پورت معمولا برای ارتباطات زیرساختی اصلی استفاده میشود مانند Uplink ها، ارتباطات روتر با سوییچ، روتر با روتر و …. در مسافتهای بالا و چون ارتباطات نیز در بستر فیبر است با توجه به سرعت بالای آن، احتمال وجود آمدن گلوگاه یا BottleNeck نیز کمتر میشود.


XFP و SFP+ عموما بزرگتر از SFP عادی میباشند و سرعت اسمی 10G را دارند. در حالی که پورت عادی سرعتی حداکثر تا 4.25 G دارند.
در جدول زیر میتوانید مشخصات انواع SFP را بر روی مدیای مسی مشاهده کنید.

جدول زیر نیز مشخصات انواع SFP بر روی مدیای فیبر نوری است.

SMF = Single Mode Fiber
MMF = Multi Mode Fiber
Single Mode SFP VS Multi Mode SFP:
SPF های فیبری به دو دستهSMF و MMF تقسیم میشوند که رنگ کابلهای آن نیز با توجه با نوع آن متغیر است که اصطلاحا به آنColor Coding میگویند.

مشخصات این دو دسته فیبر را میتوانید در جدول زیر مشاهده کنید.

از لحاظ نحوه ارسال اطلاعات در SFP به دو دستهSimplex and Duplex تقسیم بندی میشنود .
بهSFP هایی که از یک فیبر برای دریافت و ارسال اطلاعات به صورت همزمان استفاده میکنند،Simplex SFP یا BiDi SFP گفته میشود. در این دسته ازSFP ها برای آنکه تداخلی بین سیگنال ارسالی یا دریافتی رخ ندهد، ازWDM(Wave Division Multiplex) استفاده میکنند، یعنی برای دریافت و ارسال اطلاعات از طول موج نوری متفاوت استفاده میشود.
درDuplex SFP از دو فیبر برای ارسال و دریافت استفاده میشود که احتیاج بهWDM نمیباشد. یقیناDuplex SFP گذردهی و سربار کمتری نسبت به Simplex SFP دارد.
