۳ روش راه اندازی شبکه کامپیوتری ارزان قیمت برای دفتر کار یا خانه post thumbnail image

۳ روش راه اندازی شبکه کامپیوتری ارزان قیمت برای دفتر کار یا خانه

اگر برای محل کار یا خانه خود نیاز به استفاده از امکانات یک شبکه کامپیوتری کوچک برای اموری مانند جابه جایی فایل بین کامپیوترها یا استفاده از پرینتر مشترک و یا اشتراک گذاری اینترنت دارید می توانید به شکلی ساده و ارزان برای خود یک شبکه کامپیوتری کوچک را راه اندازی کنید.

12 مرداد 1401

اگر برای محل کار  یا خانه خود نیاز به استفاده از امکانات یک شبکه کامپیوتری کوچک برای اموری مانند جابه جایی فایل بین کامپیوترها یا استفاده از پرینتر مشترک و یا اشتراک گذاری اینترنت دارید می توانید به شکلی ساده و ارزان برای خود یک شبکه کامپیوتری کوچک را راه اندازی کنید.

در این نوشته به بررسی چگونگی راه اندازی این شبکه کامپیوتری به صورت مرحله به مرحله می پردازیم.

برای این منظور چند سناریوی پیش فرض را در نظر می گیریم و برای هر کدام راهکار ممکن را بررسی می کنیم:

۱- تمامی دستگاه های شما فاقد امکان برقراری ارتباط بی سیم هستند و یا به اکسس پوینت دسترسی ندارید.

۲- تمامی دستگاه های شما تجهیزات بی سیم یا همان وایرلس، مانند لپ تاپ، تبلت، گوشی هوشمند و یا پرینتر وایرلس هستند.

۳- دستگاه های شما ترکیبی از دستگاه های بی سیم و دستگاه های فاقد کارت شبکه بی سیم نظیر کامپیوتر دسکتاپ و پرینتر معمولی هستند.

نکته ای که لازم است بدانید این است که شبکه های کامپیوتری که بر روی بستر کابل شبکه راه اندازی می شوند که در شبکه اصطلاحا آنها را شبکه های کابلی می نامند باثبات تر هستند و از سرعت بالاتری بهره می برند. پس اگر قصد کار کردن با فایل های حجیم را دارید و یا اینکه یک گیمر هستید قطعا استفاده از شبکه کابلی بهترین و مطمئن ترین گزینه برای شما خواهد بود.

حال نوبت آن است تا با هم ببینیم چگونه می توانیم این شبکه کامپیوتری را در هر سناریو پیاده سازی کنیم.

۱- تمامی دستگاه های شما فاقد امکان برقراری ارتباط بی سیم هستند و یا به اکسس پوینت دسترسی ندارید.

اگر از چند کیس یا کامپیوتر دسکتاپ استفاده می کنید، پرینتر شما وایرلس نیست و به اکسس پوینت یا مودم بی سیم دسترسی ندارید برای راه اندازی شبکه به این تجهیزات نیاز خواهید داشت:

– کابل شبکه یا پچکورد به تعداد سیستم ها (پچکورد کابل شبکه کوچکی است که دو سر آن سوکت دارد و به صورت آماده- و در متراژهای معمولا ۱ تا ۵ متری به راحتی در بازار پیدا می شود) بهتر است از کابل شبکه نوع CAT6 برای این منظور استفاده کنید.

– یک سوییچ شبکه معمولی از نوع ۱۰/۱۰۰  که برای این منظور سوییچ های ساده ۵ یا ۸ پورت در بازار به راحتی پیدا می‌شود. ( اگر مودم اینترنتی دارید که روی خودش یک تعداد پورت شبکه دارد می توانید از همان مودم در نقش سوییچ شبکه استفاده کنید و نیازی به خرید سوییچ جداگانه نخواهید داشت) اگر قصد جابه جایی فایل های سنگین را دارید و یا یک گیمر هستید بهتر است به جای سوییچ های معمولی ۱۰/۱۰۰ از سوییچ های ۱۰۰۰ یا گیگ که قدرت انتقال اطلاعات با سرعت به مراتب بالاتری را دارند استفاده کنید. البته طبیعتا قیمت این سوییچ ها نسبت به سوییچ های معمولی به مراتب بیشتر است ولی عموم افراد به استفاده از این نوع سوییچ های شبکه نیاز نخواهند داشت.

– یک مودم اینترنت (در صورتیکه می خواهید اینترنت را به تمام دستگاه های داخل شبکه کامپیوتر کوچک خود برسانید)

اگر فاصله کامپیوتر ها از یکدیگر کم باشد کار خیلی ساده خواهد شد. به عنوان مثال اگر کامپیوترهای شما در یک اتاق باشند کافی است تا:

– سوییچ خریداری شده(یا مودم اینترنتی که دارای پورت شبکه یا همان lan است) را به برق متصل کنید.

– یک سر کابل را از کارت شبکه پشت کیس (که معمولا روی مادر بورد تعبیه شده است) به یکی از پورت های سوییچ  یا مودم وصل کنید.

– این کار را برای به ازای تمام کامپیوترها و پرینترهایی که می خواهید در این شبکه استفاده کنید انجام دهید. یعنی یک کابل از دستگاه تا مودم یا سوییچ بکشید.

* تنظیمات نرم افزار را برای راه اندازی یک شبکه ورک گروپ ساده بر روی کامپیوترها انجام دهید.

به عنوان مطلبی مرتبط با موضوع شاید بد نباشد بدانید که در علم شبکه به تمام عملیات راه اندازی سخت افزاری زیرساخت شبکه، خدمات پسیو شبکه و عملیات راه اندازی نرم افزاری شبکه، خدمات اکتیو شبکه می گویند.

به هر شکل اگر فاصله کامپیوترها از هم زیاد باشد باید خود را با انجام اندکی کار پسیو شبکه درگیر کنید. به عنوان مثال اگر یکی از دستگاه در اتاق دیگر یا طبقه بالا باشد باید کابل شبکه ای به اندازه فاصله کامپیوتر تا سوییچ شبکه را خریداری کنید یا کابل خریداری شده را برش زده و دو سر آن را با کمک ابزار شبکه سوکت بزنید.

اگر به آچار شبکه دسترسی ندارید بهترین و ارزانترین راه این است که متراژ کابل مورد نیاز خود را محاسبه کنید و از فروشگاه یا مغازه خدمات کامپیوتری که قصد خرید کابل را دارید درخواست کنید تا کار سوکت زنی کابل شبکه را برای شما انجام دهد. نکته ای که نباید فراموش کنید این است که هنگام خرید از فروشنده بخواهید تا کابل شما را به کمک یک تستر شبکه تست کند تا احیانا دارای قطعی و مشکل نباشد، چرا که اگر کابل شما هنگام اتصال دچار مشکل باشد پیدا کردن این ایراد هنگام راه اندازی شبکه کار بسیار مشکلی برای شما خواهد بود و در عیب یابی این مشکل با سختی زیادی روبه رو خواهید شد.

۲- تمامی دستگاه های شما تجهیزات بی سیم یا همان وایرلس، مانند لپ تاپ، تبلت، گوشی هوشمند و یا پرینتر وایرلس هستند.

در این حالت کار به مراتب راحت تری پیش رو دارید  و در واقع حتی نیاز به خرید کابل و سوییچ شبکه و درگیر شدن برای کابل کشی و … نیز وجود نخواهد داشت.

تنها کاری که باید انجام دهید این است که اطلاعات کافی برای انجام تنظیمات نرم افزاری لازم جهت راه اندازی یک شبکه وایرلس یا بی سیم کوچک را به دست آورید.

 

راه اندازی شبکه

همانطور که می دانید اکثر مودم های بی سیم موجود در بازار در واقع هم نقش روتر و هم نقش سوییچ شبکه را دارند که این موضوع کار شما را بسیار راحت می کند.

۳- دستگاه های شما ترکیبی از دستگاه های بی سیم و دستگاه های فاقد کارت شبکه بی سیم نظیر کامپیوتر دسکتاپ و پرینتر معمولی هستند.

در این حالت به تمام مواردی که در سناریوی ۱ به آن اشاره شد نیاز خواهید داشت با این توضیح که اگر مودم اینترنتی که در اختیار دارید قدیمی است و فاقد فرستنده وایرلس است شما به یک اکسس پوینت شبکه که مستقیما به آن مودم وصل می شود نیاز خواهید داشت. این اکسس پوینت در واقع وظیفه برقراری ارتباط دستگاه های بی سیم نظیر گوشی های هوشمند، تبلت و یا لپ تاپ شما با سایر دستگاه ها را به عهده خواهد داشت.

راه اندازی شبکه

اگر مودم شما وایرلس باشد معمولا اغلب این مودم ها دارای ۵ پورت lan شبکه هستند. در این حالت شما باید دستگاه هایی که قرار است به صورت کابلی به شبکه وصل شوند را از طریق کابل شبکه به این پورت ها وصل کنید ( البته تا سقف تعداد پورت های خالی موجود روی مودم) و دستگاه های بی سیم هم که به کمک بخش بی سیم مودم با یکدیگر و از طریق درگاه های lan مودم با شبکه کابلی ارتباط برقرار می کنند.

در تمامی سناریوهای مطرح شده اگر مودم اینترنت را به سوییچ شبکه وصل کنید و یا دستگاه های کابلی را مستقیم به مودم در حال کار متصل کنید به طور پیش فرض تمامی دستگاه ها به کمک مودم اینترنت و قابلیت dynamic ip و سرویس dhcp موجود بر روی مودم دارای ip خواهند شد و شما حتی نیازمند انجام تنظیمات نرم افزاری خاص نخواهید بود.

اما اگر مودم اینترنت شما به درستی کانفیگ نشده باشد ابتدا باید نحوه راه اندازی مودم اینترنت را فرا بگیرید و سپس شبکه خود را راه اندازی کنید.

اگر شبکه خود را بدون استفاده از مودم اینترنت و یا اکسس پوینت شبکه راه اندازی می کنید و تنها یک سوییچ شبکه معمولی در اختیار دارید در این صورت باید با روش تنظیم ip دستی بر روی کامپیوترها و همان راه اندازی شبکه خانگی که در مقاله ای جداگانه به آن پرداخته ایم آشنا باشید تا بتوانید کار راه اندازی شبکه خود را به پایان برسانید.

در پایان یاد آور می شویم مطالبی که مرور کردید در خصوص راه اندازی یک شبکه کامپیوتری ساده بدون استفاده از فایروال های شبکه و سرور و فاقد هرگونه پیچیدگی در طراحی و ساختارهای شبکه های کامپیوتری پیچیده و ترکیبی که معمولا در شرکت ها و ارگان ها  مورد استفاده قرار می گیرد، بود.

راه اندازی شبکه های بزرگ تر و سازمانی شامل رعایت استانداردهای مختلفی هم در بخش زیرساخت و هم در بخش نرم افزاری یا اکتیو شبکه است.

 

اگر برای راه اندازی یا رفع ایرادات شبکه های سازمانی و شرکتی و به کارگیری سرور و فایروال و یا راهکارهای بک آپ گیری حرفه ای اطلاعات نیاز به مشاوره و یا کسب اطلاعات بیشتر دارید می توانید با کارشناسان و مهندسان شرکت هینزا از طریق شماره تماس ۴۵۵۳۱-۰۲۱  ارتباط برقرار نمایید.

 

بیشتر بخوانید:

خدمات پسیو شبکه

ما تمام زیرساخت‌‌های لازم برای ایجاد یک شبکه کامپیوتری استاندارد را برای شما ایجاد می‌کنیم. طراحی زیرساخت شبکه، کابل کشی، نصب داکت، آرایش رک، نصب دوربین و ...

خدمات اکتیو شبکه

نصب و راه‌اندازی تمام سرویس‌های لازم برای استفاده از یک شبکه کامپیوتری استاندارد را به بهترین شکل انجام می‌دهیم. راه‌اندازی سرور، مجازی‌سازی، بک آپ اتوماتیک و ...

خدمات پشتیبانی شبکه

پشتیبانی تمام نیازهای IT شما در یک بسته جامع و مقرون به صرفه آخرین چیزی است که به آن نیاز خواهید داشت. بازدیدهای حضوری دوره‌ای، ریموت، پشتیبانی در مواقع اضطرار و...

پست‌های مرتبط
شبکه پسیو
بازدید اولیه و ارزیابی مصرفی پروژه پسیو
برای انجام پروژه چه کوچک و چه در مقیاس بزرگ، نیاز به اطلاعات اولیه‌ای خواهیم داشت که بتوانیم تعریف درستی از سیستمی که می‌خواهیم اجرا کنیم داشته باشیم و به
POE
POE چیست؟
واژه POE مخفف Power Over Ethernet است که به معنی انتقال برق بر روی کابل شبکه است.