آشنایی با مفاهیم SCSI و SAS و SATA post thumbnail image

آشنایی با مفاهیم SCSI و SAS و SATA

در این مقاله با انواع تکنولوژی‌های sas و sata و scsi بیشتر آشنا خواهیم شد و نگاهی به تاریخچه ای آن‌ها خواهیم انداخت.

23 تیر 1400

SCSI

اولین نسخه‌های SCSI در سال ۱۹۸۰ به عنوان هارد دیسک معرفی شد. طی چندین سال ورژن‌های مختلفی از آن با بازار آمد که در آن سرعت جا به جایی اطلاعات افزایش یافته بود، امکان افزایش طول سیم تا مقداری بهبود یافته بود و همچنین تعداد کانکشن‌هایی که از یک سیم می‌توان گرفت افزایش یافت. که تاریخچه‌ای کوتاه از آن به شرح زیر است:

SCSI-1

اولین نسل اسکازی هاست که در هر کابل خود حداکثر تا ۸ کانکشن را پشتیبانی می‌کرد (ID 0-7) و خود سیستم یکی از آن‌ها را می‌گرفت و این کابل در نهایت محدود به ۷ دیوایس می‌شد .

SCSI-2

قدمی بزرگ برای دریافت استاندارد برداشت، سرعت انتقال اطلاعات را افزایش داد با معرفی SCSI-2 کابل Wide-SCSI نیز معرفی شد که می‌توانست تا ۱۵ دیوایس را روی یک کابل ساپورت کند.

SCSI-3

با Ultra SCSI که سرعت و طول کابل افزایش یافته بود که به چند زیر شاخه تقسیم می‌شد، Fast-20, Fast-40 …، که عدد همراه با Fast برمگشت به سرعت فرکانس باس .

نکته کلیدی در کابل‌های SCSI این است که این کابل ها از ۸ رشته تشکیل شده‌اند که به صورت موازی اطلاعات را انتقال می‌دهند اما مشکل کابل‌های موازی نویز CrossTalk بود که باعث محدودیت رو طول کابل و سرعت شده بود.

SCSI و SAS و SATA

ATA &SATA

Advanced Technology Attachment) ATA) یکی از معروف‌ترین درگاه‌های هارد دیسک‌ها و سی دی رام ها برای چندین سال بودند. با توجه به این که عمر کابل‌های موازی به اتمام رسیده بود! نسخه سریال این تکنولوژی به بازار عرضه شد با نام Serial-ATA یا همان کابل معروف SATA  ،یک تک سیم با حداقل ۴ رشته که با سیستم ارتباط P2P برقرار می‌کند.

ساتا متد جدیدی برای انتقال اطلاعات از درایو به ماردبرد بود. شاید پیش خودتان فکر کنید که سریال کردن یک کابل موازی باعث کاهش سرعت می‌شود!! ولی اینطور نیست چرا که سرعت کابل سریال بیشتر از ۸ برابر افزایش یافته است.

در آخرین نسل‌های ATA  ماکسیمم سرعت چیزی حدود 100 Mb/s بود ولی امروزه آخرین نسل SATA  یعنی SATAIII سرعتی بالغ بر 6 Gb/s را دارا هستند.

یکی از مزیت‌های SATA نسبت به ATA علاوه بر سرعت بالا کوچک‌تر شدن کانکتور آن است و همچنین مسافت بیشتری را می‌تواند پشتیبانی کند (100 cm).

SCSI و SAS و SATA

SAS

Serial Attached SCSI یا SAS ،در این تکنولوژی اولین نکته قابل توجه افزایش تعداد دیوایس در هر اینترفیس است تا ۱۲۸ دیوایس را به صورت P2P ساپورت می‌کند که اگر از پرت اکپندرها استفاده شود تا ۱۶۳۸۴ دیوایس به ازای هر اینتر فیس استفاده کرد.

SAS ها از کابل مشابه SATA ها استفاده می‌کنند و از کانکتور بسیار شبیه SATA نیز بهره برده‌اند. اینترفیس SAS ساتا را نیز ساپورت می‌کند و SATA  ها SAS دیوایس‌ها را ساپورت نمی‌کنند. نکته قابل توجه آن است که با توجه به این SATA پورت سریال است به همین دلیل احتیاج به پایان دهنده ندارند. از هارد دیسک‌های SAS معمولا برای عملکرد بهتر و از هاردهای SATA برای ظرفیت بیشتر استفاده می‌کنند. این دو تکنولوژی جای یکدیگر را نمی‌گیرند و بسته به نیاز بیزنس شما، تکنولوژی مناسب باید انتخاب شود.

SCSI و SAS و SATA

بیشتر بخوانید:

خدمات پسیو شبکه

ما تمام زیرساخت‌‌های لازم برای ایجاد یک شبکه کامپیوتری استاندارد را برای شما ایجاد می‌کنیم. طراحی زیرساخت شبکه، کابل کشی، نصب داکت، آرایش رک، نصب دوربین و ...

خدمات اکتیو شبکه

نصب و راه‌اندازی تمام سرویس‌های لازم برای استفاده از یک شبکه کامپیوتری استاندارد را به بهترین شکل انجام می‌دهیم. راه‌اندازی سرور، مجازی‌سازی، بک آپ اتوماتیک و ...

خدمات پشتیبانی شبکه

پشتیبانی تمام نیازهای IT شما در یک بسته جامع و مقرون به صرفه آخرین چیزی است که به آن نیاز خواهید داشت. بازدیدهای حضوری دوره‌ای، ریموت، پشتیبانی در مواقع اضطرار و...

پست‌های مرتبط
روش‌های افزایش سرعت ویندوز 7
روش‌های افزایش سرعت ویندوز 7
پایین بودن سرعت ویندوز یکی از مشکلاتی است که اکثر کاربران با آن مواجه می‌شوند و همواره به دنبال راهی برای افزایش سرعت و بهبود عملکرد سیستم خود هستند. در
پسوندهای فایل ها
پسوندهای فایل های ویندوز
هر فایل دارای یک پسوند معمولاً سه حرفی است که با یک نقطه از نام اصلی فایل جدا می‌شود. این پسوندها به صورت پیش فرض پنهان هستند. این پسوندها بعد
مهمترین شورتکات های ویندوز 8
مهمترین شورتکات های ویندوز 8
استفاده از کلیدهای میانبر یا shortcut در تمامی سیستم های عامل موجب استفاده لذت بخش‌تر از سیستم عامل و تسریع انجام کارها می‌گردد. در ادامه با برخی از کاربردی‌ترین shortcut